
המלצה על ני"ע – מערכות חכמות של בינה מלאכותית סורקות נתונים פיננסיים וביצועי עבר של כל נייר ערך קיים. היכולת לעבד את כמויות המידע האדירות הללו מאפשרת להן להמליץ על מניות, בהתאם לפרמטרים שמוגדרים ולסייע בהרכבת תיק השקעות עם סיכון מתאים ותשואה הולמת. במקרים רבים, כבר אפשר לבנות ככה תיק השקעות שלם.
שירותי בנקאות – חלק לא מבוטל מתהליכים בנקאיים כיום הם למעשה פקודות פיננסיות. בינה מלאכותית תוכל לבצע זאת בקלות, במיידיות ובמידת הצורך לבקש את אישור הלקוח. במקרים מסוימים היא גם תוכל להמליץ על פעולות פיננסיות שיכולות להיות רלוונטיים עבורו.
ייעוץ פיננסי – לא מדובר בשירותי הייעוץ של הקפטן, שמותאמים אישית לצרכים שלכם אבל אם תנסו לשאול את Chat GPT איך מצליחים לסגור את המינוס ונראה שתקבלו כיוון כללי בסיסי.
מניעת הונאה – באמצעות הצלבת נתונים, איתור דפוסים וחריגות מהיר מיוחד, בינה מלאכותית מאפשרת כיום לאתר מקרים של הונאה, ניסיונות זיוף ותהליכים לשימוש לא הוגן בכסף. זה לא אומר שאין עוקצים בכלל, אבל זה נהיה קשה יותר.
עוזרת, לא מחליפה – הבינה המלאכותית בהחלט יעילה, מועילה והופכת את הכל לקל, נוח ונגיש. אבל באותה נשימה בני האדם עדיין כאן כדי לפקח, לבקר, לדייק ולוודא שהיא אכן משרתת את המטרה. השימוש בבינה מלאכותית כרוך לא פעם בסיכון, מערך פיקוח ורגולציה שטרם גובש בחלק מהמקרים וסייגים אחרים שחשוב לשים לב אליהם. אחרי הכל, זה הכסף שלנו, לא של הבינה.