
חגיגת הקניות של חודש נובמבר מרובה במבצעים אך באותה מידה יכולה להוביל להוצאות גדולות ומיותרות. כך תוכלו לקנות חכם ולא לגרור את ההוצאות שלו להמשך השנה
נובמבר כבר מזמן אינו סתם חודש אפרורי בלוח השנה. בעשור האחרון הוא הפך לחודש חגיגי במיוחד שכולל בתוכו את "יום הרווקים" הסיני, ימי הבלאק פריידי, סייבר מאנדיי וימי מכירות מיוחדים באתרים ובקניונים. שיאי המכירות מתנפצים בעקביות שנה אחר שנה ונראה שגם בסבב הנוכחי, חרף האינפלציה והמשבר הכלכלי המתהווה, נראה קניות בסכומים אסטרונומיים.
אבל כפי שאנחנו יודעים, לכל חג יש מוצאי חג, וגם דיווחים למאגר נתוני האשראי שמגיעים זמן לא רב לאחר מכן. אלו, עשויים להשפיע משמעותית על דירוג האשראי שלנו וכמאמר השיר הנודע, אכן נזכור את נובמבר – אבל עם עננים פיננסיים שיכבידו עלינו בהמשך השנה.
ויש גם את שביל הזהב: זה שיאפשר לנו ליהנות ממבצעים והנחות משתלמות מאוד, ובמקביל למנוע ולמזער נזקים בדירוג האשראי שלנו. כך תעשו את זה נכון:
זה הזמן ל"רכישות עוגן" – במהלך נובמבר מוצעות הנחות גבוהות במיוחד על מוצרים עם חיי מדף ושימוש ארוכים יותר (מוצרי חשמל למשל). במקביל גופי קמעונאות רבים מתקרבים לסוף השנה ונדרשים להפטר ממלאי. תנאים אלו עשויים לייצר הזדמנות אטרקטיבית ומשתלמת ל"רכישות עוגן" ארוכות טווח על חשבון רכישה של מוצרים עונתיים (כמו בגדים) שעשויים להימכר בהנחה או מבצעים "רגילים" גם בהמשך.
אתם לא עושים הנחות לעצמכם. אין סיבה שתעשו את זה עכשיו – הנחות של עשרות אחוזים הן בהחלט מפתות ומרשימות, אך השאלה מהו המחיר המקורי ומה הסכום שנחסך בפועל. הטריק של ניפוח מחיר המקור כדי להציג הנחה גדולה יותר הוא בין הישנים ביותר בספר וחישוב פשוט מאפשר "להתגבר" אליו. כמו כן, מומלץ מאוד לעשות סקר שוק ולראות היכן ההנחה הגבוהה ביותר בפועל ולאו דווקא באחוזים.
הwish list שלכם מעולם לא היה שימושי יותר – חגי הקניות כבר הפכו למסורת שנתית ורבים מאתנו כבר מתכוננים אליו, מכניסים פריטים לWish List ומתכננים מראש מה יקנו במהלכו. כבר שמענו מחברים (🙂) על כאלו שמכוונים שעון מעורר לשעה מסוימת כדי להקדים ולרכוש פריטים מסוימים לפני שיאזלו. התכנון הזה משחק לטובתכם, שכן תוכלו לפנות תקציב ייעודי לתקופה הזו, לוודא שתעמדו בה או לתעדף הוצאות בצורה מושכלת.
תתפרעו, אבל בתוך המסגרת – המידה שבה אנחנו מנצלים את המסגרת בחשבון העו"ש היא אחד פרמטר בעל השפעה רבה על דירוג האשראי. ניצול נמוך של המסגרת מצביע על "מרווח נשימה פיננסי" ולכן מיטיב עם הדירוג ואילו ניצול גבוה פוגע בו. ניצול גבוה חד פעמי של המסגרת ישפיע עליו לטווח קצר שיתאזן ויתקזז בהמשך (עם החזרה לממוצע ההוצאות הרגיל). עם זאת, חריגה מהמסגרת כבר משפיעה בצורה חדה וארוכת טווח ולכן נמליץ לכם להפעיל לזכור זאת בעת השיטוט המקוון או הפיזי. מבצע עשוי להשתלם לרגע, אך להוביל לחרטה בהמשך.
הכירו את "חוק השלושים" – המבצעים וההנחות בתקופה זו אכן מפתים וייתכן שבאמת אטרקטיביים. יחד עם זאת, כדאי לבחון האם אנחנו באמת זקוקים למוצר שאנחנו רוכשים. "חוק השלושים" יכול לסייע לנו במיוחד בתקופה זו, אך גם בכלל: החוק, שמבוסס על מחקרים פסיכולוגיים-כלכליים, קובע כי ברגע שיש דחף לרכוש משהו מומלץ להמתין כ-30 יום עד רכישתו. במהלך תקופה זו נוכל להבין האם אנחנו זקוקים למוצר או שנמצא חלופה טובה יותר.
בדקו הטבות – חברות אשראי שונות מציעות הטבות מסוימות לרוכשים בחו"ל ששווה להכיר. תוכלו לבדוק אותן כאן וגם כאן, ולעקוב אחר פרסומים שלהן