לא אויבת, חברה: זה הזמן לעבוד על היחסים עם הבינה המלאכותית

הגיח לעולמנו שחקן מרכזי שכדאי שכולנו נכיר ונאמץ

קשה לחמוק בשבועות האחרונים מהכותרות על הבינה המלאכותית. צ'אט GPT מאפשר כתיבת תוכן מהירה על כל נושא שבעולם, תוכנות כמו midjourney מאפשר יצירה של תמונות לפי בקשה וכבר צצות עוד ועוד אפליקציות שכותבת קוד. במילים אחרות, נראה שתוך שנים ספורות אף אחד כאן כבר לא יצטרך בני אדם…

אלא רגע לפני שכולנו מוחלפים בבוטים, נראה שעוד יש לנו מה לתרום בכדור. כלכלנים וחוקרי משאבי אנוש בכירים הסבירו בשבועות האחרונים כי בניגוד להערכות, הבינה המלאכותית לא תתפוס משרות אנושיות. התחרות, לשיטתם, תגיע מכיוון אחר: בני אדם שיודעים לעבוד עם בינה מלאכותית יתפסו את מקומם של אלו שלא.

למעשה, זה הזמן לשים את התחזיות וההערכות בצד. הבינה המלאכותית כבר משנה את העולם וכדאי מאוד להתחיל להכיר אותה ולעבוד איתה. די בקלות היא תוכל להוריד מאתנו את המשימות שאנחנו פחות אוהבים לעשות (בינינו, מי לא חלם שיהיה לו רובוט שיעשה את העבודה השחורה?), לייעל אתה עבודה ולאפשר לנו להתמקד בעיקר. המשימה שלנו היא לפחות לעת עתה היא להכיר את הכלים, להבין איך זה עובד ולהבין איך עובדים עם זה. אנחנו לא יודעים עוד לאן זה יביא אותנו, אבל לכל הפחות זה יבטיח לנו עוד כמה שנים בשוק התעסוקה.

בלינקים האלו תוכלו להכיר קצת יותר ולהתנסות בשימושים השונים של הבינה המלאכותית:

https://midjourney.com/home/?callbackUrl=%2Fapp%2F

https://openai.com/blog/chatgpt/

https://openai.com/blog/openai-codex/

דילוג לתוכן