
יעל, בת 40 מרמת גן, חברה בקהילת הפייסבוק שלנו "מדירוג אשראי לשדרוג פיננסי". היא הצטרפה אליה לאחר שהורידה את האפליקציה והופתעה לגלות שהלוואה שכבר סיימה להחזיר לפני כמעט שנה מוצגת כפעילה. כמו כן החשבון שאותו פתחה לשם לקיחת ההלוואה וגם אותו דאגה לסגור, הוצג גם הוא כפעיל. היא כתבה פוסט בנושא בו ציינה שהדירוג שלה הוא 793 ולאחר מכן פנתה אלינו לייעוץ דרך האפליקציה.
אחרי ששמעתי על המקרה הבנתי שלא מדובר בתרחיש בעייתי במיוחד. בדרך כלל מקרים של ריבוי חשבונות ועצם קיום הלוואה משפיעים על הדירוג במידה מועטה (תמיד כדאי לזכור כי כל מקרה לגופו ועשויה להיות השפעה של פרמטרים נוספים או מקרים ספציפיים). אבל יעל ידעה למה זה חשוב לה: בקרוב היא מתכננת לקחת הלוואה והיא רוצה לקחת אותה עם הדירוג הכי גבוה שאפשר. במקרה שלה עלייה של כמה עשרות נקודות יכולה להקפיץ את הדירוג שלה מ"טוב" ל"מצוין" ולתת לה כוח גדול עוד יותר להוזיל ריביות.
כיף לראות אנשים כמו יעל. כאלה שנמצאים "על זה", רוצים להבין ולא פחות חשוב – ליישם. במקרה הזה, כל שנדרש היה לבצע תיקון מידע. מדובר בהליך שבו פונים לממונה על מאגר נתוני האשראי של בנק ישראל, בבקשה לתיקון המידע ומסבירים שההלוואה לא קיימת ושהמידע שנמסר איננו נכון. הממונה בודק את הנתון מול הגורם הרלוונטי (בנק/נותן אשראי) שמחויב להשיב האם המידע נכון או לא.
כל אחד יכול לבצע את ההליך אך עדיף להעזר באנשי מקצוע שמומחים בהגשת בקשות מסוג זה וכבר יודעים מה נדרש כדי לקבל תשובה חיובית. יועצי הקפטן כבר הגישו לא מעט בקשות וזוכים לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.
לשמחתי תוך מספר שבועות הבקשה של יעל התקבלה והדירוג שלה עלה ל-873 שכבר שם אותה בסקאלה דירוג מצוין. היא לקחה הלוואה, רכשה את הרכב בתנאים טובים ולא לפני שבדקה האם תוכל לעמוד בהחזרים.
השורה התחתונה
עשויים להיות מקרים שנתוני האשראי שלנו לא יהיו מדויקים, מעודכנים ונכונים. לכן כדאי לעקוב באופן שוטף אחר הנתונים באפליקציה ובמידת הצורך לתקן את מה שנדרש. יועצי הקפטן ישמחו לסייע.