
בימים הקרובים ייכנס לתוקף חוק הבנקאות הפתוחה, המהווה שלב נוסף בעידוד התחרות בשוק הפיננסי בישראל. על פי החוק החדש, חברות פינטק וגופים פיננסיים נוספים מלבד הבנקים יוכלו, בכפוף להסכמת הלקוח, לקבל מידע פיננסי לגביו, ולהתאים לו מגוון רחב של שירותים והלוואות. מבחינת הצרכן מדובר בבשורה אמיתית שכן יותר גופים וגורמים יתחרו עליו, הוא יוכל להשוות בין יותר הצעות מאלו המוצעות לו כיום ולקבל אותן ישירות לסמארטפון שלו.
כניסת החוק לתוקף הופכת את דירוג האשראי שלנו לרלוונטי מתמיד. דירוג האשראי הוא למעשה "תעודת הזהות הפיננסית" של כל אחד מאתנו, ועל בסיסו נקבע האם נקבל אשראי ובאילו תנאים. הדירוג מונפק על ידי לשכות האשראי, על סמך מאגר נתוני האשראי של בנק ישראל, ומשקף את היכולת של מבקש/ת אשראי לעמוד בהחזר ההלוואה שנטלו. אפליקציית קפטן קרדיט מנגישה את דירוג האשראי באופן ברור ונגיש, מנתחת את מרכיביו ומאפשרת להבין מה התנאים שתוכל.י לקבל. בנוסף לכך, הקפטן מעניק המלצות לשיפור הדירוג וההתנהלות הפיננסית כולה. ומכאן המשוואה הופכת להיות פשוטה: ככל שהדירוג גבוה יותר, הצעות האשראי גבוהות יותר – ויכולת המיקוח עולה בהתאם. כשמוסיפים לכך, אפשרויות לקבל יותר הצעות מיותר גופים בעקבות חוק הבנקאות הפתוחה, אנחנו, צרכני וצרכניות האשראי, נוכל לחסוך כסף.
החיסכון הפוטנציאלי על רקע השימוש בדירוג ולנוכח החוק החדש עשויה להשתלם מאוד לציבור הישראלי. על פי נתוני קפטן קרדיט, 80% מהציבור בישראל נהנה מדירוג אשראי שנחשב טוב מאוד עד מצוין (ציון 730 ומעלה עפ"י דירוג DB CREDIT) – ומעיד על התנהלות פיננסית טובה באופן כללי ויכולת גבוהה לעמוד בהחזר הלוואות. עם זאת, כלל לא בטוח שהריביות שהציבור משלם כיום הולמות את הדירוג שלו. זו הסיבה שבקפטן קרדיט הוסיפו לאחרונה פיצ'רים חדשים המאפשרים לקבל עדכון בזמן אמת של הדירוג, טיפים לשיפור שלו, כניסה מהירה עם זיהוי ביומטרי ועוד.