המעלות עולות וגם ההוצאות, אבל יש מה לעשות

בימים האחרונים כולנו התחלנו להזיע אבל לא רק בגלל החום שעולה. הקיץ מתקרב ועמו ההוצאות שעשויות להשאיר לנו כוויה בעו"ש. הקפטן פה לצנן את האווירה ולסייע לכם לחסוך

יוקר המחייה מכה בנו מכל כיוון ואליו עומדות להצטרף גם הוצאות הקיץ והחופש הגדול שעשויות להיות כבדות במיוחד. לשם כך, אספנו לכם עצות ועקרונות שיסייעו לכם להתנהל בחוכמה. חילקנו אותם לשני חלקים: הראשון – מתייחס למימון ההוצאות ולהתנהלות הרצויה, והשני – עצות פרקטיות שאפשר ליישם תוך כדי החופש.

חלק ראשון – איך מממנים את הקיץ

זה לא הקיץ האחרון שלכם –  הקיץ מגיע כל שנה ולמעשה זו הוצאה קבועה שאפשר להערך אליה. מי שבאמת רוצה להערך לקיץ מתחיל לעשות את זה כבר בתכנון התקציב לשנה הקרובה. כלל הברזל במקרה הזה הוא להכניס ולתמחר את הקיץ כהוצאה, שהחלק היחסי שלה יורד מדי חודש. ככה, כשמגיעים לחודשי הקיץ, הכל כבר מוכן.

הנקודה כאן שרבים לא עובדים עם תקציב – וחבל שכך. העצות שבהמשך בהחלט יוכלו לסייע ולעזור אבל תקציב, במיוחד עם כל עליות המחירים בקיץ הנוכחי, חיוני כמו מזגן באמצע אוגוסט. איך בונים אותו? כאן תוכלו למצוא את כל מה שצריך לדעת.

תחשבו בתוך המסגרת – אחד מהעקרונות שאנחנו תמיד אומרים בקפטן היא לא לנצל את מסגרת העו"ש ולהתייחס אליה כמעין יתרה ל"שעת חירום". הסיבה לכך היא שניצול של יותר מ25% ממסגרת העו"ש פוגעת משמעותית בדירוג. אלא שיש כאן סייג מסוים.  תקופת החופש הגדול היא "מקרה מיוחד" מבחינה פיננסית,  וכל עוד לא ניצלנו אותה מוקדם יותר השנה, נוכל להעזר במסגרת. כן, עדיף ואפשר לנסות לממן את ההוצאות ממקורות אחרים, אבל אם אין ברירה: השתמשו במסגרת.

טיימינג מבריא – רוב השכירים מקבלים את דמי ההבראה שלהם בחודשים יולי-אוגוסט. מדבור בסכום שנע בין 2,000-4,000 ועשוי לעלות בהתאם לוותק ולסקטור (במגזר הציבורי זה עשוי להיות יותר). לא מדובר בסכום שיכסה לכם את הכל, אבל זו הטבה משמעותית בתזמון נחוץ במיוחד.

חלק שני – מה עושים במהלך החופ"ש

ארגנו לו"ז – זה לא צריך להיות הדוק ונוקשה, אבל חשוב לזכור שתכנון חוסך כסף. הגדירו מה מתוכנן לכל יום ויום בחופש וכך גם תוכלו לחלוק את המטלות והמשימות עם בן\בת הזוג. כמו כן ניתן יהיה לתאם מתי סבים וסבתות או קרובים אחרים יכולים לסייע.

שכנות טובה – קרוב לוודאי שאתם לא ההורים היחידים עם הצורך בהפעלת הילדים. שיתוף בשכנים, קרובים וחברים שנמצאים במצב דומה ותתחלקו במשימות. כך יתאפשר לסייע זה לזה ולפנות זמן לעוד צרכים.

שימו את הפאר בצד – ילדים בדרך כלל לא מחפשים פאר וזה משהו שלרוב מגיע בעיקר מההורים. מסיבה זו אפשר ללכת לפיקניק ולא למסעדה, לצאת לטיול בטבע ולישון באוהל במקום לינה וללכת לים במקום לבריכה. מעבר לחיסכון הכספי, הילדים כנראה גם ייהנו יותר.

קייטנות – קייטנות עירוניות זולות משמעותית מקייטנות פרטיות ולא נופלות ברמה לעומתן. אבל רגע לפני שרושמים כדאי לבדוק האם הילדים אכן רוצים ללכת.

אירועים חינמיים או מוזלים – רשויות מקומיות, מועדוני לקוחות ועוד עשויים לתת לכם כניסה חינמית לאירועים מסוימים או בהנחה משמעותית. מוזמן להתעדכן באתרים השונים ולשלב בתכנון.

חשמל – המזגן הוא צורך החשמל המשמעותי ביותר. מומלץ לכוון את הטמפרטורה ל-25 מעלות, שכן מעלה אחת פחות תקפיץ את צריכת החשמל של המזגן ב-5% ותייקר את התשלום.

דילוג לתוכן